✔ Fri fragt ved Køb over DKK 1500 ✔

Betalings Ikoner

Hvad er Vektorgrafik ?

Når noget er vektorgrafisk, så betyder det, at man kan definere det ud fra linjer og polygoner ved hjælp af vektorer og punkter

Vektorgrafik er det bedste vi kan få fra vores kunder når vi skal lave tryk på tøj
Et billede som illustrere hvad vektorgrafik er for noget

Lidt som vi kender det i matematikkens verden. Når man taler om Vektorgrafik på en computer, så er det ofte i billedredigering det bruges. Men det bruges også i tekst, tegninger og layout. Når noget er vektorgrafisk, så er det nemmere at redigere i og det fylder heller ikke så meget, da det er målt i kilobyte. 

Det modsatte af vektorgrafik kender vi nok bedre. Det hedder pixelgrafik. Vi kender næsten alle sammen udtrykket når noget ”pixelerer”, dette udtryk kommer af pixelgrafik. Når man forstørre eksempelvis et billede i pixelgrafik, så ser vi pludselig en masse små firkanter, som til sammen danner det billeder vi kigger på, det er lige præcis dette vi kalder at et billede pixelerer. Dette forekommer ikke når man arbejder med vektorgrafik. Vektorgrafik kan skaleres næsten helt uden tab af information.

Man kan lave vektorgrafik i forskellige programmerLf.eks. Adobe Illustrator, Adobe Flash, CorelDraw og AutoCad.

Vektorgrafik kan ofte ikke ses med og åbnes af andre programmer, men derimod kan det gemme eller eksporteres til andre formater, dette kunne eksempelvis være pixelgrafik.

Når man skal designe et logo, som eksempelvis skal trykkes på et stykke tøj, så laver man det i vektorgrafik, da der tit er behov for logoet i forskellige størrelser. Vektorgrafikken gør det ligeledes skarpere i kanterne, når man printer det ud. Når man laver tekst til eksempelvis tryk af tøj, så rentegnes dette også i vektortegneprogrammer inden man kan trykke dem til det endelige resultat.

Vektorgrafik bruges også af arkitekter, som bygger 3D modeller. Her kan de få en meget naturlig model, som kan åbnes i et 3D animationsprogram. På den måde kan man sammensætte modellen med foto eller film og få en utrolig flot visning af modellen og dermed få et virkelig flot resultat. Det er eksempelvis også denne måde de bruger når de laver sådanne scener i biograffilm.

Vektorgrafik bruges altid når vi laver t shirt med tryk

Tilføj din overskrift her

Skriv et svar
Fri fragt ved Køb over DKK 1500

Fragt fra DKK 60

Professionel Rådgivning

Over 40 års erfaring i Tryk og Broderi.

Mere end 6300+ Varenumre

Vi har adgang til lagere i hele Europa

Sikker og hurtig betaling

Betalingskort, Mobilbetaling og EAN