Textiltryk, tekstil tryk eller tryk på tøj som teknikken hedder i folkemunde, er værd at overveje i mange forbindelser, da det kan have et hav af fordele. Blot for nævne nogle få af dem, så er tryk på tøj velegnet i forbindelse med markedsføring af en virksomhed, til holdbrug eksempelvis i forbindelse med firmafodbold, for da ikke at nævne de mange anvendelsesmuligheder blandt privatpersoner, såsom trykning af studietrøjer.

Men tryk på tøj, er ikke “bare” tekstil tryk.

Der findes nemlig et hav af forskellige trykkemetoder, hvorfor at du skal være opmærksom på hvilken leverandør af dit tøj du vælger, og dermed hvilke trykkemetoder der benyttes til tøjet. Tex-Tryk har trykket tøj i over 30 år, og har derfor med årene udvidet således at der tilbydes mange forskellige tekstiltryk metoder, som hver især er særligt velegnede til specielle formål – og det er noget der kan mærkes i sidste ende!

Der er nemlig stor forskel på trykning af tøj, hvorfor resultatet hos os ofte er helt anderledes end resultatet hos en garagetrykker, som benytter en halvbillig tekstilfolie. Lidt ligesom en cola … mange kan smage forskellen på en Coca Cola og en cola fra et discountsupermarked.

Tekstiltryk i en klasse for sig

Tex-tryk kan lave tryk på tøj på stort set alle materialer i både små så vel som store mængder. Fællesnævneren for vores løsninger er markant holdbarhed. Vores mange år i branchen har nemlig givet os rig mulighed for at bevise vores produkters enestående kvalitet. Det skyldes, at vi trykker med en 2-komponents-farve, der er særlig slidstærk, og som blandt andet tåler kogning, rensning og tørretumbling.

Textiltryk kendes under mange navne, for eksempel silketryk og serigrafi. Trykmetoden stammer fra Kina, hvor man oprindeligt skar to skabeloner ud og limede dem sammen med hår. Tex-tryk bruger i dag hovedsageligt to typer tryk, som udspringer af de gamle kinesiske traditioner inden for serigrafien:

 

tryk på tøj

T-shirts med tryk – Trykket er lavet til Carlsberg – Direkte tryk

Direkte Tryk:

Direkte tryk på tøj kan laves med forskellige farve typer så som vandfarve, plastisol og 2-komponent farve.

Den sidst nævnte er den vi bruger mest af, da det færdige tryk er super holdbart. På denne type textiltryk gives gerne garanti på holdbarheden!

De andre to typer bruger vi ved opgaver som ikke egner sig til textiltryk med 2-komponents textilfarve. Dette er særlig godt til arbejdstøj da det virkelig kan holde til noget. Som i ser på billedet er direkte tryk næsten altid det man bruger når man laver Tryk på T-shirts

Direkte tryk

 

 

Transfers:

Transfers er en trykmetode hvor man trykker på en folie eller papir og herefter varmeoverføres til tøjet. Denne metode er meget brugt hvis kunden selv vil lave tryk på tøj. Det kunne være en profiltøjsforhandler, sportsbutik eller en forening som selv har rådighed over en varmepresser.

Der er lige så mange forskellige transfers som der er navne til det. Vi har prøvet og gøre det så nemt for vores kunder som muligt at vælge rigtig, og denne løsning er at skrive eller ringe til os, så vil vi hjælpe jer så godt som det er os muligt.

Transfer tryk

Digitaltryk – DST Digital

En forholdsvis ny textiltryks metode er Digital tryk også kaldet DST tryk. Denne trykmetode egner sig især hvis det er mange farver og kun et lille oplæg da digitaltryk ikke er forbundet med nogle startopkostninger.

DST Digital

Plotternavne – Plottertransfers

Vi laver også Plotternavne/transfers som bruges til at lave navnetryk uden start omkostninger til på tryk på tøj så alle kan se hvem er hvem. Det kan fås i mange forskellige farver og med effekter som reflex, glimmer, selvlysende, se mere under special farver. Plotternavne laver firmaet Aalborg skilte til os

Sidst er der jo også en mulighed som hedder broderi som eksempelvis er rigtig godt på softshell jakker

 

Ring for Danmarks billigste og bedste pris, på tryk der holder i længden.

 

 

Tryk på tøj er kerneproduktet hos Tex-Tryk. I dag er tekstiltryk ikke bare tekstiltryk, for der findes mange metoder. Vi prøver at gøre det så let for dig som muligt at vælge den rigtige metode ved at rådgive og hjælpe dig til at få overblik over fordele og ulemper ved de forskellige trykmetoder.

Hos Tex-tryk anvender vi trykfarver uden PVC og uden ftalater. Klik evt. her for at læse om Miljøstyrelsens holdning til PVC-tryk på tøj.

Vi laver tryk på alle former for tøj, for eksempel jakker, arbejdstøj, T-shirts, sweatshirts, bukser, caps, softshells, sportstøj eller løse stykker stof.

Som noget nyt kan vi nu også tilbyde glimmertryk via den såkaldte Rhinsten-metode. Glimmertryk er meget anvendt af blandt andet danseklubber.

Som sagt kan Tex-tryk lave alle former for tekstiltryk på næsten alt. Vi står parat til at bistå dig som kunde helt fra den første ide til slutproduktionen.

Tryk på tøj er en nødvendighed mange gange hver eneste dag.

Til officielle firmaarrangementer, hvor firmaets logo skal trykkes på tøjet, til fodboldkampe, hvor man spiller i ens trøjer med klublogo og når introarrangementet på universitet bliver kørt af sporet, har tutorerne tøj med tryk i form af universitetets logo på. Tryk på tøj er overalt i hverdagen!

Det meste af det tøj, du har i forvejen, har med garanti også et tryk af en art i forvejen. Med ved at benytte et professionelt firma til at trykke på dit nye tøj i stedet for, har du mulighed for at skille dig ud blandt alle andre med de samme T-shirts, jakker, trøjer og andet. Tryk på tøj til private er mere populært end nogensinde før.

Langt det meste tryk på tøj sker dog stadigt i firmaøjemed. Til officielle arrangementer, tøj til medarbejdere og til markedsføring til diverse events er tryk på tøj med firmaets logo, kontaktinformationer eller specielle tilbud et helt normalt syn. Tryk på tøj i erhvervsøjemed er i sig selv en kæmpe industri i Danmark.

Fælles for tøjtryksprojekterne er, at store tekstiltryksmaskiner skaber et varigt og sikkert tryk. Tøjtryk holder i dag ofte lige så lang tid, som selve tøjet gør. Har du fået tryk på trøje skal du ikke frygte for, at trykket falder af eller ryger i vasken – har du fået lavet et ordentligt tekstiltryk, kan du være helt rolig med at smide tøjet i vaskemaskinen gang på gang.

Med tryk på tøj har du som privat mulighed for at skille dig ud blandt mængden og som erhvervsdrivende mulighed for at tage din markedsføring til det næste niveau. Benyt dig af tryk på tøj og oplev selv alle fordelene herved!