Vinter løbetøj

Løbetøj til vinteren er essentielt for, at du fortsætter løbet og holder dig i form. Dette kan nemlig være rigtigt svært, når minusgraderne begynder at nærme sig, og motivationen derfor bliver sat på en hård prøve.

Men med det rette vinter løbetøj er det slet ikke alligevel så hårdt at tage en traver udenfor!

Du er først og fremmest nødt til at have en god vinterløbejakke. En sådan en hjælper dig med at holde dig varm i starten af turen, hvorved du undgår skader, samtidigt med, at den stadigt er svedtransporterende og åndbar, når først kroppen er blevet godt varm. Vinter løbetøj koster sjældent mere end nogle hundrede kroner, og det er også tilfældet for en løbejakke til vinteren. Vinterjakken til vinteren er god t have og rigtigt dumt at mangle når du nu bare kan have den med i en tote bag

Dernæst er et par løbehandsker en glimrende idé sammen med en vinterhue. Hænderne og ørerne begynder meget hurtigt at fryse på en løbetøj, og det kan hurtigt nærme sig smertelignende stadier uden den rette beskyttelse. Et par gode og forede handsker og en lækker vinterhue bør høre til dit vinter løbetøjsarsenal.

Løbeskoene er dit vigtigste vinter løbetøj

Den næste på vores liste er et par rigtigt godt løbesko. Dette er grundlæggende! Hvis du kun har råd til en sparsom mængde vinter løbetøj, er det her, du skal lægge dine penge. Dine sko skal passe perfekt til dine fødder, beskytte dig mod løberekyl, mudder og andet samtidigt med, at de skal være holdbare og lette. Det er ikke nemt at lave de perfekte løbesko, men du er nødt til alligevel at finde dem. Et lækkert sæt vinter løbetøj hjælper intet, hvis du er nødt til at løbe rundt i et par Converse eller Crocks.

Sidst, men ikke mindst, skal du have fat på noget ekstraudstyr i form af noget musik til at holde dig motiveret på turen. Dette er selvfølgeligt et meget subjektivt punkt, men alverdens gode løbe vintertøj hjælper dig ikke, hvis motivationen simpelthen er for lav til at komme ud af døren. Noget god musik i ørene kan hjælpe dig i dette tilfælde.

Opvarmning er lig en god tur

Husk, inden du starter din løbetøj, også lige at varme leddene op. Dette er især vigtigt om vinteren, hvor du har dit specielle vinter løbetøj fremme. At udsætte kroppen for en pludselig og stor belastning i slem kulde er næsten garant for en skade eller i hvert fald en dårlig oplevelse, og så gider du med garanti ikke tage løbeturen i dit vinter løbetøj næste uge igen.

Med blot 2 løbeture om ugen i dit vinter løbetøj, kan du næsten være ligeglad med, hvad du spiser til jul – for du skal nok få det arbejdet ud af kroppen igen på en uge eller to. Løb er ekstremt sundt: Køb noget ordentligt vinter løbetøj og lad ikke vinteren være en dårlig undskyldning for ikke at have en sund og velfungerende krop!

Leave a Reply